Mag het wat zoeter zijn…

Zo simpel en oh zo lekker, French Toast. Een mooie naam voor onze ordinaire wentelteefjes of verloren brood. Doorgaans bestaat mijn ontbijt uit havermout met fruit of Griekse yoghurt met granola. Maar af en toe zondigen we eens… En dan doen we het meteen tegoei!

Haal paar sneetjes brood door losgeklopte eieren met melk, kardemom, kaneel, vanille en honing. Even bakken in een koekepan. En serveren met confituur, yoghurt en misschien wat pistache nootjes.

BOODSCHAPPENLIJSTJE
2 eieren
200 ml melk
1⁄2 tl gemalen kardemom ™
1⁄4 tl gemalen kaneel
merg van 1⁄2 vanillestokje
1 el honing
2 el roomboter
4 dikke sneetjes witbrood ™
100 ml griekse yoghurt
4 el aardbeienjam
1 el pistachenoten (ongezouten)

ZO MAAK JE HET
  1. Klop de eieren los met de melk, kardemom, kaneel, vanille en honing.
  2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter hierin.
  3. Haal de sneetjes brood door het eiermengsel en bak aan beide zijdes goudbruin.
  4. Serveer de sneetjes samen met wat yoghurt en confituur.
  5. Hak de pistachenoten grof en strooi over de toast.

 

Bron: www.ztrdg.nl